Adatkezelésnek minősül kép- és hang felvétele, ugyanis ezek által egy adott természetes személy beazonosítható, az adat vele kapcsolatba hozható.
 
A kamerával megfigyelt területen ki kell helyezni a kamerás megfigyelésről tájékoztató táblákat, matricákat. Sőt, ha a kamera látószögében munkavállaló tartózkodik, vagy tartózkodhat, akkor a kamerás térfigyelő rendszer alkalmazásáról tájékoztatni kell a munkavállalókat is. Fontos, hogy a kamerás megfigyelés nem irányulhat a munkavállaló megfigyelésére! Ezt jogszabály tiltja!
 
Tekintettel arra, hogy a kamerarendszer üzemeltetése adatkezelési tevékenységnek minősül,
  • egyrészt egy kameraszabályzatot kell létrehozni és annak megfelelően működni,
  • másrészt az adatkezelési tevékenységet be kell jelenteni a NAIH-nál.
Előnyös, ha a NAIH felé pontosan meghatározzuk a kamerák irányultságát és az adatkezelés célját!

Kameraszabályzat? De miért?

Teljesítse kötelezettségeit, hogy elkerülje a büntetést!
Kapcsolódó szolgáltatásaink
 
  • Kameraszabályzat létrehozása az adott működésnek megfelelően
 
  • Munkavállalók oktatása
 
  • Adatkezelési bejelentés előkészítése a NAIH felé

Rövidített adatkezelési tájékoztató:

A weboldalon történő kapcsolatfelvétel (adatvédelmi teszt elküldése, weboldalon keresztül történő üzenetküldés) esetén Ön személyes adatainak (név, e-mail cím, telefonszám) elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy megküldött adatait megismerhessük és a GDPR 6. cikk 1. a) pontja alapján kezeljük. Az adatkezelés célja a kérdések, ajánlatkérések megválaszolása, kapcsaolatfelvétel és -tartás. A személyes adatok feldolgozását Adatkezelő látja el. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, nem tesszük hozzáférhetővé. Adatainak helyesbítését, törlését, zárolását, valamint egyéb jogairól és az adatkezelésről bővebb felvilágosítást az info@adatvedelmitauditor.hu e-mail címre küldött nyilatkozattal teheti meg. Weboldalunk a wix.com weboldalkészítő portál segítségével jött létre, a wix.com használ, vagy használhat cookie-kat, de azokat mi nem használjuk, felelősséggel azok után nem tartozunk. Amennyiben az adatkezelés jogszerűségét kifogásolja, tiltakozhat személyes adatai kezelése ellene, valamint a NAIH-hoz (www.naih.hu)  illetve a lakóhely szerint illetékes bírósághoz fordulhat. Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-110459/2016. Részletes adatvédelmi és adatbiztonsági tájékoztatónkat megtekintheti itt

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now