Abban az esetben, ha Ön hírleveleket küld ki ügyfelei, partnerei számára, adatkezelési tevékenységet végez.
 
A hírlevélre történő feliratkozáshoz az érintett hozzájárulása szükséges, amely az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez.
 
Az érintett adatait megadja, amelyeket az adatkezelő tárol, levélküldéshez felhasznál, tehát adatkezelési tevékenységet végez.
 
Fontos, hogy a fentieknek megfelelően nem lehet interneten talált e-mail címekre hírlevelet küldeni. Továbbá lehetővé kell tenni a leiratkozás lehetőségét. Mivel az adatkezelőnek külön adatállományban kell kezelnie az egyes adatkezelési tevékenységek szerinti adatbázisokat, így a hírlevél-adatbázist is külön kell kezelnie.
 
Így tehát a hírlevélküldés adatkezelésnek minősül, ezért az adatkezelési szabályozásban arról rendelkezni kell és NAIH felé azt be kell jelenteni.

Hírlevélküldést regisztrálni kell? Hogy is van ez?

Teljesítse kötelezettségeit, hogy elkerülje a büntetést!
Kapcsolódó szolgáltatásaink
 
  • Belső adatkezelési szabályzat létrehozása
 
  • Külső adatkezelési tájékoztató megszövegezése
 
  • Adatkezelési bejelentés előkészítése a NAIH felé

Rövidített adatkezelési tájékoztató:

A weboldalon történő kapcsolatfelvétel (adatvédelmi teszt elküldése, weboldalon keresztül történő üzenetküldés) esetén Ön személyes adatainak (név, e-mail cím, telefonszám) elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy megküldött adatait megismerhessük és a GDPR 6. cikk 1. a) pontja alapján kezeljük. Az adatkezelés célja a kérdések, ajánlatkérések megválaszolása, kapcsaolatfelvétel és -tartás. A személyes adatok feldolgozását Adatkezelő látja el. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, nem tesszük hozzáférhetővé. Adatainak helyesbítését, törlését, zárolását, valamint egyéb jogairól és az adatkezelésről bővebb felvilágosítást az info@adatvedelmitauditor.hu e-mail címre küldött nyilatkozattal teheti meg. Weboldalunk a wix.com weboldalkészítő portál segítségével jött létre, a wix.com használ, vagy használhat cookie-kat, de azokat mi nem használjuk, felelősséggel azok után nem tartozunk. Amennyiben az adatkezelés jogszerűségét kifogásolja, tiltakozhat személyes adatai kezelése ellene, valamint a NAIH-hoz (www.naih.hu)  illetve a lakóhely szerint illetékes bírósághoz fordulhat. Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-110459/2016. Részletes adatvédelmi és adatbiztonsági tájékoztatónkat megtekintheti itt

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now